Harlingen, Nederland

Dromen aan Zee

Algemeen

Bijzondere overnachtingen in Friesland. Een compleet unieke beleving in Harlingen. Droom jij ook wel eens? 3 prachtige locaties. Nadat de vuurtoren in 1998 zijn functie verloren was, kreeg een particulier het geweldige idee om deze vuurtoren om te bouwen tot een schitterend verblijf voor 2 personen. Na de restauratie is de Vuurtoren wederom een lichtpunt. Nu niet meer voor de schippers maar voor de gasten die comfortabel verblijven in deze vuurtoren. De Reddingsboot in Harlingen biedt comfortabel onderdak aan iedereen die goed ter been is en niet op ziet tegen regelmatig bukken. Wie meer wil dan onderdak, kan een privé-kapitein bestellen. In de Havenkraan van Harlingen is alle kennis en ervaring verwerkt die we eerder opdeden met de Vuurtoren en de Reddingsboot. Hier komen de onaantastbare hoogte van de toren samen met de vrijheid van het wonen op water. En daar komt nog iets ongelooflijks bij: je kunt de kraan laten draaien!

Kamers

Reddingsboot
Hongerige luchthappers, nieuwsgierige slingerruiten en een wulpse zeeg. Is dit een schip? Verdient dit uit mahoniehout geboetseerde geschenk geen mooier woord dan de verzamelnaam voor drijvende badkuipen? De Lilla Marras is een kunstwerk. Volledig gerestaureerd en aangepast aan haar nieuwe bestemming. Met ontzag voor de onnavolgbare lijnen van het schip, is er benedendeks alles aan gedaan om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.
Vuurtoren
Het trappenhuis is ruimer dan je zou verwachten. Na een aantal omwentelingen brengt de trap je bij de eerste van de drie etages. Dit is de badverdieping met de opvallende, ronde douche. Via een gebogen gangetje bereik je de volgende etage. Dit is het belangrijkste woongedeelte met een op maat gemaakt bed, een kleine zithoek en een werkblad met alles wat je wenst voor een zorgeloos verblijf. Maar je wilt hoger! Een steile trap brengt je naar de plaats waar ooit een lamp zo groot als een Skippy-bal brandde. Hier, onder de originele koperen koepel, kunt u aanschuiven aan een tafel voor twee. Of naar buiten gaan, naar de omheinde omloop die zich rondom het lichthuis bevindt.
Havenkraan
De havenkraan draait weer. Twee jaar lang werkte een flinke ploeg vakidioten liefdevol aan de restauratie en verbouwing van de havenkraan. Al decennia domineert zijn silhouet de knusse contouren van Harlingen. Een unieke belevenis.In de Havenkraan van Harlingen is alle kennis en ervaring verwerkt die we eerder opdeden met de Vuurtoren en de Reddingsboot. Hier komen de onaantastbare hoogte van de toren samen met de vrijheid van het wonen op water. En daar komt nog iets ongelooflijks bij: u kunt de kraan laten draaien!

Faciliteiten
Kamertype
Bed
Pers.
Prijs type
Totaal
Havenkraan

Al decennia domineert zijn silhouet de knusse contouren van Harlingen.

Bekijk kamer

Bedden

Personen

2

Prijs op aanvraag

Volgeboekt

Reddingsboot

Hongerige luchthappers, nieuwsgierige slingerruiten en een wulpse zeeg. Is dit een schip?

Bekijk kamer

Bedden

Personen

2

Prijs op aanvraag

Volgeboekt

Vuurtoren

Na driekwart eeuw trouwe dienst doofde het licht in de vuurtoren van Harlingen. De vuurtoren doet nu dienst als een unieke kijk- geniet- en...

Bekijk kamer

Bedden

Personen

2

Prijs op aanvraag

Volgeboekt

Faciliteiten & informatie

Voorwaarden:
Check-In:

16:00

Check-Out:

12:00

Aantal kamers:

3 kamers

Baby bedjes:

Niet beschikbaar

WIFI:

Gratis beschikbaar

Parkeerplaats:

Gratis beschikbaar

rookbeleid:

Gehele locatie is rookvrij

Ontbijt:

Exclusief de kamerprijs

Huisdieren:

Niet toegestaan

Belangrijke informatie

Adres vuurtoren : Havenweg 1 8861 XH Harlingen
Adres Reddingsboot : Tegen over Noorderhaven 89 (Stadhuis) 8861AR Harlingen
Adres havenkraan : Dokkade 5 8862NZ Harlingen

Betaling dient vooraf gedaan te worden , op locatie kan alleen contant betaald worden.