Nederland

Utrecht

Over ons Utrecht

De grachtengordel van deze stad is het centrum van cultuur en historie en dit maakt het tot het kloppende hart van Nederland. Naast alle gezellige grachten, waar je aan het water heerlijk kunt vertoeven, heeft Utrecht gezellige kleine straatjes en weelderige groene parken.

Deze stad die uitgeroepen is tot mooiste grachtenstad van Europa, is ook perfect voor een dagje shoppen en uitgaan. De kerken en Domtoren zijn zeker de moeite waard om te bezichtigen, om daarna aan de werf een biertje te drinken!

In Utrecht valt altijd iets te beleven. Of je er nu woont of op bezoek bent, de stad blijft verrassen. Je kunt hier dagenlang ronddwalen en steeds weer nieuwe dingen ontdekken: Van een bijzondere winkel in een zijstraatje van de Oudegracht tot een koffiebarretje in een oud bedrijfspand.

Maar tegelijkertijd is Utrecht opmerkelijk compact en overzichtelijk. Musea, winkels en horeca liggen centraal en de middeleeuwse binnenstad leent zich uitstekend om al wandelend te ontdekken. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Museumkwartier, bezoek de gezellige (streek)markten of ga op zoek naar mooiste en gezelligste plekjes van de stad. Want op de charmante pleinen en in de talloze steegjes komt de stad pas echt tot leven.

Hotspots in Utrecht