Luxemburg

Urspelt (LU)

Over ons Urspelt (LU)

Urspelt ligt in het hart van de Our vallei, een mooie bosrijke omgeving met charmante dorpjes. Urspelt is in dorp in de gemeente Clervaux.

Het stadje Clervaux ligt in het noordelijke deel van Luxemburg. Het kleine, prachtige stadje is gebouwd tegen een heuvel aan, bovenop de heuvel zijn meerdere bezienswaardigheden van Clervaux te vinden. Zodra je het stadje binnenrijdt, dan zie je als eerste borden die je wijzen naar de Benedictijnenabdij van St-Maurice en St-Maur. Gedeeltes van deze abdij kunnen bezocht worden en je kunt in het kleine winkeltje bij de abdij de door de pater s zelfgemaakte producten kopen.

Als je verder het stadje in gaat, kom je als eerste het gezellige winkelstraatje en een plein tegen waar verschillende terrassen te vinden zijn. Bij dit plein kom je een lift tegen die je naar het kasteel van Clervaux brengt. In dit kasteel is naast het gemeentehuis een klein oorlogsmuseum en een permanente fototentoonstelling gevestigd. Deze fototentoonstelling staat bekend onder de naam “The Family of Man” en staat op de Memory of de World lijst van Unesco.

Als je na het het bezoek aan het kasteel onderlangs het kasteel verder loopt kom je uiteindelijk uit bij de parochiekerk van de stad. Deze kerk kan vrij worden bezocht indien er geen dienst bezig is. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er in Clervaux en in de directe omgeving rond het stadje zwaar gevochten. Tijdens deze gevechten is een groot deel van het stadje en de bezienswaardigheden zwaar beschadigd. Vlak na de oorlog zijn de meeste bouwwerken terug in ere hersteld.

Hotspots in Urspelt (LU)