Duitsland

Trier (DE)

Over ons Trier (DE)

Trier is, samen met Worms, de oudste stad van Duitsland en ook het oudste bisdom benoorden de Alpen, gesticht in de eerste eeuw voor Christus. Het was in de derde eeuw de grootste stad ten noorden van de Alpen. Er zijn nog talrijke Romeinse overblijfselen te vinden, aanleiding voor de Unesco om deze stad op de lijst te plaatsen. De kreisvrije stad Trier ligt in het Moezeldal omringd door de heuvels van de Eifel en de Hünsruck.

Het aanbod van kunst en cultuur is enorm in Trier. Naast alle historische bezienswaardigheden heeft de stad nog meer te bieden, Trier heeft namelijk meerdere gezichten.

Er is een groot en gezellig winkelaanbod voor de shoppers, tussendoor of na afloop is het goed toeven in één van de vele cafés, bistro’s en lunchrooms. In de avond en nacht zijn er trendy clubs met een aanbod van moderne muziek en andere vormen van entertainment. Natuurlijk is de invloed van de Moezelwijnen ook in Trier groot. Naast proeflokalen en wijnkelders kent de stad veel goede restaurants waar de regionale wijnen in combinatie met culinaire hoogstandjes geschonken worden. Het is duidelijk dat Trier voor jong en oud van alles te bieden heeft.

Hotspots in Trier (DE)