België

Tongeren (BE)

Over ons Tongeren (BE)

Tongeren is een stad in het zuiden van de Belgische provincie Limburg in ligt in de regio Haspengouw. De stad ligt aan rivier de Jeker en telt vele bezienswaardigheden zoals: het Ambiorixstandbeeld, het Stadhuis, het Monument der gesneuvelden, de Onze-lieve-vrouwebasiliek, het Gallo-Romeins museum en het Begijnhofmuseum Beghina.

Geniet van de rijke cultuur in het Tongerse stadscentrum of ruil die even in voor het adembenemende Haspengouwse landschap en de gezelligheid van de Tongerse kerkdorpen. In en rond de oudste stad wachten heel wat uitgestippelde wandelroutes. Ook zijn er een aantal fietsroutes door en vanuit de stad.

Er is prachtig landschap en Bourgondische gastvrijheid in Tongeren. De mooie stap heeft ook internationale topattracties. Er valt zoveel te beleven… Ontdek zowel de historische als moderne bezienswaardigheden!

Als actieveling en sportieveling kun jij je hart op halen in Tongeren. Nergens kun jij fijner de deur uit, of het nu gaat om unieke ondergrondse avonturen, recreatie in of op het water, survival-, wandel- of fietstochten, een potje golf of spectaculaire in- en outdoor games.

Hotspots in Tongeren (BE)