Duitsland

Thalfang (DE)

Over ons Thalfang (DE)

Thalfang is een gemeente dat toebehoort aan een Verbandsmeinde, een soort collectieve gemeente, in het district Bernkastel-Wittlich in Rijnland-Palts, Duitsland. Het is een zetel van het Verbandsgemeinde van Thalfang am Erbeskopf.

Het Verbandsgemeinde Thalfang am Erbeskopf wordt omgeven door het prachtige natuurlijke en culturele landschap van het natuurpark Saar-Hunsrück, direct aan de voet van de Erbeskopf. Op 816 meter is de berg het hoogste punt van de deelstaat Rijnland-Palts. Vanwege zijn hoogte is het een van de meest aantrekkelijke en goed uitgeruste wintersportgebieden in onze lage bergketen en is het de “wintersportattractie” van ons land.

In de zomer is de Thalfang-regio aan de Erbeskopf met zijn uitgestrekte bossen, waardevolle biotopen en zeldzame dieren- en plantensoorten, ideaal voor mensen die op zoek zijn naar recreatie en mensen die van de natuur houden. Het natuur- en milieueducatiecentrum “Hunsrückhaus” in Erbeskopf informeert geïnteresseerde bezoekers over de natuur en het milieu. Locals en toeristen, volwassenen, schoolklassen en kinderen hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan excursies, avonturen en lezingen. In een permanente tentoonstelling kunnen bezoekers zich informeren over de speciale kenmerken van de Erbeskopf. De luchtkwaliteit in de regio Thalfang Erbeskopf is een van de beste in Duitsland volgens metingen van het Federale Milieuagentschap Luftmessstelle Deuselbach.

Hotspots in Thalfang (DE)