Nederland

Texel

Over ons Texel

Texel is een eiland met de perfecte combinatie van natuur en bourgondisch genieten. De eindeloze stranden aan de ene kant van het eiland zijn omgeven door bos en duinen. Dompel je onder in de Noordzee om daarna te genieten van de flora en fauna. Aan de andere kant van het eiland bevinden zich polders en de Waddenzee.

Naast deze diversiteit in natuur, kent het waddeneiland ook vele activiteiten. Parachutespringen, catamaran zeilen, surfen het kan allemaal! Maar een mooie fietstocht, als je meer wilt ontspannen kan natuurlijk ook. Daarna kan je heerlijk genieten op een terrasje in een van de vele pittoreske dorpjes die het eiland rijk is. Of je nou geniet op het strand of met een Skuumkoppe in de hand, op Texel ben je even helemaal weg!

De 7 gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer. Ze worden omringd door heel veel natuur. Ook buiten de circa 40 officiële natuurgebieden bezit Texel een enorme vogelrijkdom en bijzondere planten, en niet te vergeten net zoveel schapen als mensen. Het Nationaal Park Duinen van Texel beslaat meer dan een kwart van het eiland. En ook in het midden van Texel en langs de Waddenzee liggen veel natuurgebieden. Daarnaast tref je overal op het eiland overblijfselen aan van de roerige geschiedenis van Texel.

Hotspots in Texel