Spanje

Tenerife (ES)

Over ons Tenerife (ES)

Tenerife is gelegen tussen Gran Canaria en La Gomera en wordt ook wel het eiland van de ‘eeuwige lente’ genoemd. Na een paar uurtjes vliegen bevindt je je al in een subtropisch klimaat waar je lekker kunt uitrusten en van de natuur kunt genieten. De hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz de Tenerife. Het centrum van Santa Cruz bestaat uit oude wijken, moderne architectuur, verschillende boulevards en veel mooie parken. Als je genoeg hebt van de stad dan ben je binnen een paar minuten op een prachtig strand.

In het noorden kun je wandelen en de natuur te verkennen en in het zuiden kun je vooral van de zon te genieten. Maar de meest aantrekkelijke zijde is toch het zuiden, omdat hier een warmer en droger klimaat is. Door de vulkaanuitbarsting vindt je hier niet overal de witte bountystranden, hooguit waar deze door mensenhand zijn aangelegd.

Een strand dat zeker de moeite waard is het Playa de las Américanas, een vulkanisch zwart strand dat elk jaar bedekt wordt met een laag licht zand uit de Sahara.
Puerto de la Cruz is de oudste badplaats van Tenerife aan de rotsachtige kust in het noorden. Door de rotsachtige structuur is niet echt van een strand te spreken maar dit is opgelost door een groot zwembadcomplex aan te leggen.

Hotspots in Tenerife (ES)