Duitsland

Sylt (DE)

Over ons Sylt (DE)

Sylt is het meest noordelijke Waddeneiland van Duitsland. Een eiland dat alle eigenschappen heeft van de Waddeneilanden en nog veel meer! Waar anders kan je zo’n grote concentratie Duitse VIP’s spotten? Welke ander Waddeneiland heeft kliffen? En op welk Waddeneiland kan je in een restaurant met Michelin-sterren eten? Wat de Hamptons zijn voor New York, is Sylt voor Hamburg.

Sylt mag dan hip en modern zijn, het is nog steeds een van de mooiste plekjes in het noorden van Duitsland. Ongeveer de helft van het eiland is beschermd natuurgebied en het hele eiland is beschermd als onderdeel van de Waddenzee. Sylt is een 40 km lang zandstrand met aan de ene kant de branding van de Noordzee en aan de andere kant het rustige water van de Waddenzee.

Overdag lokken de witte stranden, de duinen en de heidevelden, maar ’s avonds is er op Sylt een echt modern uitgaansleven. In alle stadjes zijn eethuisjes, restaurants, bars en disco’s, maar er zijn er een paar die de roddelpers toch regelmatig halen. Wie mee wil tellen, moet gezien zijn in de Pony Club in Kampen, de club die in 1961 al hip was en het al die decennia lang is gebleven!

Hotspots in Sylt (DE)