Nederland

Sneek

Over ons Sneek

Sneek is een bruisende watersportstad met de bekende waterpoort, de Sneekweek en het Sneekermeer. Maar Sneek heeft natuurlijk meer te bieden dan dat.

De oude historische stadskern met vele monumenten en mooie stadsgezichten is het bezoeken en kijken waard. Een gevarieerd winkelaanbod, waarbij veel zelfstandige ondernemers zorgen voor het unieke karakter en een afwisselend aanbod. De sfeervolle kroegjes en buitengewoon lekkere restaurants met heerlijke terrassen maken je verblijf in Sneek compleet.

Maak een mooie stadswandeling en ontdek destilleerderij Weduwe Joustr. Eén van de oudste familiebedrijven van Nederland, waar de aller-lekkerste Beerenurg gemaakt wordt. Of combineer je verblijf met een voorstelling in het bijzondere Theater og Poppodium Het Bolwerk.

In de omgeving is er ook genoeg te doen. Sneek ligt centraal in het merengebied van de province Fryslân en is daarom de ideale plek om de omgeving te verkennen. Zo kun je prachtige fietstochten maken of met een sloep de prachtige plekjes en stadjes bezoeken. Stadjes zoals Heeg, Sloten, Grou, Woudsend. Maar ook de Zuidwesthoek met zijn prachtige bossen en de IJsselmeerkust zijn een bezoek waard. Pittoreske stadjes als Hindelopen en Stavoren spreken echt tot de verbeelding. Een dagje naar de eilanden Vlieland en Terschelling vanuit het sfeervolle Harlingen behoort ook tot de mogelijkheden.

Hotspots in Sneek