Nederland

Slenaken

Over ons Slenaken

Slenaken, ook wel Klein Zwitserland genoemd, is een dorp in de gemeente Gulpen-Wittem in het zuiden van Limburg, dicht tegen de grens met België. Het is gelegen in een dal waar de Gulp doorheen stroomt, met aan de noordzijde de Loorberg richting Epen en aan de zuidzijde de grens, en het Belgische plaatjes Teuven.

Slenaken wordt ook wel de parel van het Heuvelland genoemd. Het dorp is ingebed in één van de mooiste landschappen van Nederland, met België om de hoek en Maastricht, Luik en Aken op steenworp afstand. De Mergellandroute voert door Slenaken en het dorp is gunstig gelegen voor een mooiewandeling of fietstocht. Er zijn dan ook meerdere gemarkeerde wandelpaden.

Slenaken wordt omgeven door verschillende bossen zoals het Grote Bos, het Branderbos en het Roebels Bos. De Gulp slingert langs het dorp, dwars door het voor toeristen aantrekkelijke centrum. Het typische Heuvellandschap komt hier met zijn prachtige vergezichten goed tot uiting. De mooie parochiekerk, het slingeren van de Gulp en de vele voorzieningen bepalen de aantrekkelijkheid van de kern.

Dit vriendelijke dorp is een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de natuur, cultuur en gastvrijheid. Een overnachting in een charmant hotel, borrelen op de gezellige terrasjes of genieten midden in de natuur. Het is de ultieme plek waar rust en gezelligheid, avontuur en ontspanning, luxe, wellness en authenticiteit nog  altijd samengaan.

Hotspots in Slenaken