Nederland

Schinveld

Over ons Schinveld

In het prachtige Zuid-Limburg tegen de grens van Duitsland aan, bevinden zich de Schinveldse Bossen. De Schinveldse Bossen zijn een nog onontdekte groene parel tussen Schinveld en de Duitse Selfkant. Het natuurgebied ligt in de meest noordoostelijke punt van Zuid-Limburg en omvat het grootste aaneengesloten bosgebied van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg.

Maak kennis met museumdorp Nonke Buusjke, waarin de tijd stil lijkt te staan in het jaar 1900, ervaar de legende van de Lammendamschans en nuttig een hapje en drankje bij diverse horecagelegenheden. De Schinveldse Bossen herbergen vele geheimen en zijn er voor iedereen die de plaatselijke cultuur wilt ontdekken of de overweldigende natuur wil ervaren.

Tussen het dorp Schinveld en de Schinveldse Bossen ligt een open agrarisch gebied. Dit authentiek agrarisch cultuurlandschap staat bekend als de Schinveldse Es. De bosrand die grenst aan de open ‘Es’ staat vol kruidenrijke graslanden waar ook een zeldzaam oud runderras zijn thuis vindt, de Heidekoe.

Hotspots in Schinveld