Nederland

Scheveningen

Over ons Scheveningen

Een kilometers lang strand in de achtertuin, dat is Scheveningen voor Den Haag. Vier seizoenen per jaar een heerlijke plek om te vertoeven. Met een glas Chardonnay op een loungebank in de zon of juist met zeiljack vol in de wind. Onveranderd, welk jaargetijde het ook is, blijft het effect van de frisse wind. Een ontspannen, rozig en voldaan vakantiegevoel.

Scheveningen is al jaren een populaire badplaats en dat is zeer terecht. Met duizenden hectare aan duingebieden en parken biedt Scheveningen alle ruimte om te genieten van vrijheid en de natuur. Dit juweeltje van een kustplaats bezit vele schatten. De havenhoofden scheiden het Noorder -en Zuiderstrand. In de zomer zijn ze allebei bevolkt door de strandtenten, waar het goed toeven is. Lopend langs de vernieuwde boulevard naar het Kurhaus komt er van alles op je pad. De Pier is ook weer nieuw leven ingeblazen met allemaal leuke eettentjes, terrasjes en culturele activiteiten. Als je doorloopt kom je op het Zwarte Pad, waar in het zomerseizoen de strandtenten zeker het bezoeken waard zijn. Een haring happen bij de vele vis tentjes, de prachtige natuur in de duinen bewonderen, watersporten of naar een van de vele evenementen, in Scheveningen kan je je uitleven!

Scheveningen biedt het hele jaar door diverse grote evenementen, festivals, optredens, strandfeesten en markten. Hap de eerste haring op Vlaggetjesdag, vergaap je aan de shows tijdens het Vuurwerkfestival en bewonder ’s zomers de sportieve lijven in het Beach Stadium. Ook bij slecht weer is het aan het strand goed toeven: de verschillende attracties en musea in de Haagse badplaats zijn een prima alternatief bij regen, zeker voor kinderen. Sta oog in oog met haaien, piranha’s, roggen en zeepaardjes in SEA LIFE. Breng een bezoek aan Muzee Scheveningen waar je alles leert over de geschiedenis van het oude vissersdorp. Of bezoek een tentoonstelling in één van de meest bijzondere musea van Nederland, Beelden aan Zee, half verscholen in de duinen.

Hotspots in Scheveningen