Noorwegen

Sandane (NO)

Over ons Sandane (NO)

Sandane is een plaats in de Noorse gemeente Gloppen, provincie Sogn og Fjordane. In Sandane bevindt zich het openluchtmuseum Nordfjord Folkemuseum met veertig historische gebouwen. Omliggende plaatsen zijn Byrkjelo, Innvik en Nordfjordeid.

Sogn og Fjordane ligt midden in het hart van Noorwegen. Het gebied beschikt over een sensationeel prachtige natuur, grote bergen en imponerende gletsjers en fjorden. De regio staat onder meer bekend om de diepste en langste fjord van Noorwegen, namelijk de Sognefjord. De Sognefjord is 205 km lang en tot circa 1300 meter diep. Ook enkele van de hoogste bergen van Noorwegen, zoals de Noorse gletsjer Jostedalsbreen, staat in dit gebied.

De regio is al zeer lange tijd in trek bij vakantiegangers, al in de 18e eeuw werd deze bezocht voor het maken van heerlijke dagtochten. Zo waren de eerste toeristen in dit gebied met name de welvarende Engelsen. Vandaag de dag trekt de regio vakantiegangers uit alle delen van de wereld.

Hou je van de frisse buitenlucht? Dan is deze regio zonder meer een vakantiebestemming voor jou! Je kan hier bergen beklimmen, gletsjers ontdekken en ellenlange wandelingen maken. Hier vind je het Noorwegen zoals je Noorwegen kent uit de vakantiebrochures. Love it!

De inwoners van Sandane staan in lijst van de meest gezagsgetrouwe, vriendelijke en productieve mensen bovenaan in de nationale statistieken. De Noren hier zijn nog vriendelijker en gastvrijer dan in de rest van Noorwegen. Of de prachtige natuur daarin een rol speelt, wie weet!

Hotspots in Sandane (NO)