Duitsland

Saarlouis (DE)

Over ons Saarlouis (DE)

Koning Lodewijk XIV stichtte de stad Saarlouis in 1680. Hij liet door zijn bouwmeester Vauban het voorste, meest noordelijke verdedigingsbastion van Frankrijk bouwen. Deze nieuwe stad beviel de koning zo goed dat hij hoogstpersoonlijk zijn naam aan de stad gaf. Vandaag leven de inwoners van Saarlouis tussen de prachtige resten van de vesting die ze heel knap in het stadsbeeld geïntegreerd hebben.

Uit de vesting is de stad een feest- en fuifstad geworden, beroemd en berucht om de ‘wilde’ party’s in de binnenstad die in de zomer een grote openluchtdiscotheek is. Rondom het marktplein liggen winkeltjes voor een gezellig dagje shoppen.

De stad kan goed omgaan met zijn Frans-Duitse verleden. Ook de mooie rustige Saargau die ten zuiden van de stad naar de grens met Lorraine strekt, weet op het eerste gezicht niet precies of hij Frans of Duits is.

Door de ligging van Saarlouis ben je zo (20 minuten) in Frankrijk. Ook Luxemburgstad is na 45 minuten rijden bereikt. Daarnaast zijn steden als Mets en Saarbrucken een bezoek waard. Je kan dus de nodige uitstapjes maken als je in Saarlouis blijft logeren. De directie omgeving van de stad kan gebruikt worden voor ontspanning. Wandelaars en fietsers kunnen de omgeving verkennen op de vele kilometers verharde paden en een boottocht op de Saar mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je vakantie in de stad van de Zonnekoning.

Hotspots in Saarlouis (DE)