Duitsland

Rüdesheim am Rhein (DE)

Over ons Rüdesheim am Rhein (DE)

Rüdesheim am Rhein is een toeristisch wijnstadje aan het gedeelte van de Rijn, dat ook wel Romantsche Rijn genoemd wordt. Deze mooie, 65 km lange, Rijnvallei ligt tussen Rüdesheim en Koblenz. De Rijn kronkelt hier tussen de lage bergen met op de oevers ruïnes, kastelen en wijngaarden. Dit gebied maakt deel uit van het UNESCO werelderfgoed.

Rüdesheim am Rijn heeft een mooi middeleeuws centrum en staat bekend om haar vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn. Het oude centrum is goed bewaard gebleven, je loopt in straatjes met eeuwenoude vakwerkhuizen.

In de omgeving van Rüdesheim am Rhein kun je van alles doen. Vanaf de kade in Rüdesheim kun je gemakkelijk vertrekken met een van de vele veerboten naar andere mooie plaatsen aan de Rijn. Je hebt vanaf de boot op de Rijn een prachtig uitzicht op de rotsen, de bergen, de mooie plaatsen en de vele kastelen langs de Rijn.

Het mooie gebied van de Rheingau en omgeving bestaat uit wijngaarden, bossen en heuvels. Je kunt hier prachtige fiets- en wandeltochten maken.

De kabelbaan in Rüdesheim brengt je naar het Niederwald op een nabijgelegen berg. Je hebt vanaf hier een mooi uitzicht over de stad en het omliggende landschap. Vervolgens kun je teruglopen over de smalle weggetjes door de wijngaarden

Er zijn langs de Rijn in Rüdesheim veel restaurants en terrasjes om even bij te komen van alle activiteiten en bezienswaardigheden. In het centrum zijn er ook veel leuke terrasjes, verschillende wijnlokalen, terrasjes , cafés en souvenirwinkels te vinden. In het voorjaar en in de zomer wordt er ’s avonds bij veel cafés live muziek gemaakt.

Hotspots in Rüdesheim am Rhein (DE)