Duitsland

Ramsau (DE)

Over ons Ramsau (DE)

De geschiedenis van Ramsau wordt gedomineerd door de omliggende bergen, vooral de Watzmann. De bijzondere relatie van Ramsau naar de bergen, vooral bij Watzmann en Hochkalter, wordt zelfs vandaag de dag gevoeld: Ramsau is het dorp met waarschijnlijk de hoogste berggidsen dichtheid in Beieren en in heel Duitsland. Gewoon een echt bergdorp. Het dorp is toegewijd aan zachtaardig toerisme en bevordert natuurbehoud, landbouw en duurzame ontwikkeling! Dit behoudt de cultuur en tradities van het Alpengebied.

Laat je betoveren – het bergdorp Ramsau is de juiste plaats! Idyllisch gelegen en ingebed in een schilderachtig landschap tussen mythische bergen, magisch bos en magische Hintersee. Bijzonder spannend zijn de Wimbachklamm, de Blaueisgletsjer en de wilde rotswanden van de Ramsau Dolomieten: elke seconde geniet het oog van de wildheid van de natuur.

Over het algemeen zijn wintersporten in Ramsau erg belangrijk: langlaufloipes, rodelbanen, vele kilometers bewegwijzerde winterwandelwegen en -paden en het familieskigebied Hochschwarzeck zullen je zeker niet vervelen. In de zomer rijd je met de Hirschecksesselbahn op de Hochschwarzeck en geniet je van het fantastische uitzicht.

Ramsau betekent herstel voor lichaam en geest over de hele linie, wat je hier ook doet, elke dag wordt een onvergetelijke ervaring!

Hotspots in Ramsau (DE)