Tsjechië

Praag (CZ)

Over ons Praag (CZ)

Praag, stad met honderd torenspitsen, een monument van de UNESCO en een van de mooiste steden ter wereld. Leer het persoonlijk kennen!

Het oude stadhuis met de beroemde astronomische klok. De kronkelende straatjes van de Joodse wijk, uit de romans van Franz Kafka, doordrenkt van de legende van de Golem.

Cafés die je uitnodigen om te komen zitten, boetiekjes en sight-seeing cruises op de Moldau. De gotische Karelsbrug en de kerk van St. Nicolaas in de Lesser Town, de mooiste barokke kerk in Praag. In de paleistuinen ben je even weg van de drukte van de stad, Petřín met een uitkijktoren die doet denken aan een kleine Eiffeltoren en de Praagse burcht … Elk district in deze prachtige stad heeft een eigen karakteristieke sfeer en een unieke charme.

Praag presenteert zichzelf als een veranderlijke stad, die van alternatieve stijlen houdt: het is romantisch en succesvol, oud en modern, maar het is vooral een stad die door en door kosmopolitisch is en gewend is om buitenlanders te verwelkomen. Het is tijd om kennis te maken.

Hotspots in Praag (CZ)