Duitsland

Potsdam (DE)

Over ons Potsdam (DE)

Als voormalige koninklijke residentie van de Pruisische koningen heeft Potsdam een ​​groot historisch en cultureel erfgoed. Beroemde architecten als Knobelsdorff, Schinkel of Persius en grote landschapsarchitecten zoals Lenné, Eyserbeck en prins Pückler-Muskau ontwierp de “paradijs Eyland” in het koninklijk besluit.

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van Potsdam, voel je de culturele diversiteit: de Italiaanse flair, de invloed van de Franse cultuur, de Nederlandse architectuur, de Pruisische structuur.

Prachtige paleizen, romantische tuinen en historische plaatsen om te vertellen over het verleden – levende kunst en innovatieve ideeën stromen in de geschiedenis van de toekomst van Potsdam.

De UNESCO World Heritage galeries, musea, theaters en vele andere creatieve huizen nodigen je uit om Potsdam en de hedendaagse cultuur te ervaren. De Schiffbauergasse is bijvoorbeeld het beleveniskwartier van de stad.

Naast het Hans Otto Theater wordt de locatie aan het Tiefenmeer vooral gekenmerkt door de onafhankelijke cultuur- en theaterwereld. Het historische centrum rond de gerenoveerde Oude Markt is sinds de opening van Museum Barberini ook een belangrijke bestemming voor kunstliefhebbers. Het Potsdam-museum en het Filmmuseum in de directe omgeving vervolledigen het culturele aanbod. In de rest van het stedelijk gebied, zullen de bezoekers galeries en musea met verschillende thema’s, of het nu kunst, natuur of geschiedenis is.

Hotspots in Potsdam (DE)