België

Peer (BE)

Over ons Peer (BE)

Peer is een stad in de Belgische provincie Limburg. De stad heeft ruim 16.000 inwoners. Het is hoofdplaats van het kieskanton Peer en behoort tot het gerechtelijk kanton Neerpelt.

De stad staat voor een landelijke sfeer, de geboorteplaats van Pieter Bruegel de Oude, verrassende musea, leuke kinderactiviteiten, een rasechte paardenstad, en nog zoveel meer! Het goede buitenleven ontdek je hier! Daar verken je het prachtige platteland, genietend van het groen en de rust. Van logeren bij de boer tot een ambachtelijk ijsje en een kinderboerderij. Maar je kan de fantastische omgeving met weidse vergezichten, panoramas van weiden en velden en beekjes verkennen al wandelend of fietsend.

In deze stad vind je verschillende activiteiten speciaal afgestemd op kinderen. Weer of geen weer, in Peer is er altijd wel iets te beleven voor kinderen. Zwemmen, spelen, een iPadwandeling, op familiezoektocht gaan, …

Er wordt wel eens beweerd er in Peer meer paarden dan mensen leven, als je deze stad bezoekt zal je merken dat dit niet vergezocht is want deze stad is zeer ruiter- en paardvriendelijk. Naast maneges vind je er ook veel stoeterijen, paardvriendelijke logies en cafés maar ook een uitgebreid ruiter-en menroutenetwerk. Een ereburger van Peer is dan ook Darco, het wereldberoemde springpaard van Ludo Philippaerts.

Hotspots in Peer (BE)