Frankrijk

Parijs (FR)

Over ons Parijs (FR)

Parijs behoort tot de best bezochte steden ter wereld. De hoofdstad van Frankrijk heeft een enorme aantrekkingskracht op internationale en Franse bezoekers.
De reputatie van Parijs als ‘stad van de liefde’ draagt hier een belangrijk steentje aan bij, net als de rijke historie en de vele bezienswaardigheden die de stad telt. Voor Nederlandse en Belgische toeristen is Parijs ook nog eens een stad die gemakkelijk bereikbaar is. Parijs ligt op driehonderd tot bijna zevenhonderd kilometer vanaf Nederlandse vertrekplaatsen. In de regel betekent het dat je gemiddeld een halve reisdag nodig hebt om Parijs te bereiken.

Parijs is een echte wereldstad. In totaal wonen er meer dan elf miljoen mensen in het stedelijk gebied van Parijs. Dit is inclusief de voorsteden. Als je naar de hedendaagse criteria voor wereldsteden kijkt behoort Parijs tot de Alfa-wereldsteden, net als Londen, New York en Tokio. Het openbaar vervoer is cruciaal voor een stad als Parijs. Autorijden is niet altijd even gemakkelijk in een stad als Parijs. Tijdens de spitsuren en/of slecht weer kunnen je reistijden met de auto flink oplopen. Daar komt bij dat parkeerplaats schaars en/of duur is in Parijs.

Het leuke aan Parijs is dat vooral de verscheidenheid groot is. Je kunt uitstekend shoppen, uitgaan of van de ene bezienswaardigheid naar de andere hoppen. Wie van kunst en cultuur houdt kan terecht in de vele musea en theaters. Pretparkliefhebbers die kunnen het Asterix Park ten noorden van Parijs of Disneyland Parijs ten oosten van de stad bezoeken.

Hotspots in Parijs (FR)