België

Oudenaarde (BE)

Over ons Oudenaarde (BE)

Oudenaarde heeft de charme van een bescheiden en gezellige historische stad met daarin toch alle voorzieningen die je in een grotere stad kan verwachten. Een prominente plaats op de markt is het statige stadhuis, hier is het MOU gehuisvest; het museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen. Je ontdekt er 1000 jaar geschiedenis op een interactieve manier en kan er genieten van de kunstcollecties.

Oudenaarde kan zichzelf ook een winkelstad noemen. Je kunt er eindeloos kuieren in de vele gezellige winkelstraatjes. De keuze is groot: van luxueuze boetiekjes, trendy interieurwinkels en speciaalzaken tot de bekende grote ketens. Na al dat winkelen kun je genieten van een lekker Oudenaards bruin biertje op een van de vele gezellige terrasjes of in een authentiek café.

Voor de sportieve types is er een zeer uitgebreide sportaccommodatie: een Finse piste, tennisvelden, skatepark, voetbalvelden, een zwembad en meer. Wie Oudenaarde zegt, denkt ook aan fietsen. Zo zijn er uitdagende mountainbikeroutes en prachtige fietstochtjes door de Vlaamse Ardennen.

Hotspots in Oudenaarde (BE)