Nederland

Oss

Over ons Oss

Oss ligt centraal tussen ’s-Hertogenbosch en Nijmegen. Deze steden liggen respectievelijk op slechts 20 en 35 kilometer afstand. Ook voor een dagje Efteling is Oss een mooie uitvalsbasis: slechts drie kwartier rijden en iedereen kan met eigen ogen zien dat ‘Sprookjes bestaan’!

Je zult het niet denken, maar Oss heeft een lange en rijke historie. In het gebied tussen Oss en de Maas, de zogenaamde Maaskant, liggen de vestingsteden Ravenstein en Megen, drie kloosters, een aantal middeleeuwse kerken en kastelen en bijzondere archeologische vindplaatsen waaronder het Vorstengraf en de grafheuvelgroep ‘Zevenbergen’ in Oss. Genoeg te ontdekken dus!

De stad Oss en haar directe omgeving liggen op een unieke plek in het Noord-Brabantse landschap, namelijk op de grens van twee verschillende landschapstypen: de zuidelijke dekzandgebieden en het Maasdal. Precies op dit punt grenst een zandrug aan dat dal. Zo zijn er beide landschappen: bos, heide en polders.

In het centrum van de stad Oss is een subtropisch Golfbad en een grote bibliotheek. Cultuurpodium Groene Engel biedt muziek, theater en film voor jong en oud. Theater De Lievekamp en Museum Jan Cunen zijn bekend in heel Nederland. Belangstellenden voor geschiedenis kunnen terecht in het Stadsarchief Oss. Oss herbergt een van de grootste opgravingsprojecten van Nederland, waar de Universiteit Leiden decennialang archeologisch onderzoek heeft verricht.

Uitgaan en sporten komen bij elkaar in het sportcomplex De Rusheuvel. In de bijzondere kinderboerderij De Elzenhoek leren kinderen de natuur kennen. Na afloop kunnen ze spelen in de fantasierijke speeltuin Elckerlyc. Deze speeltuin is ook toegankelijk voor minder valide kinderen.

Hotspots in Oss