Nederland

Ommen

Over ons Ommen

Ommen heeft veel bezienswaardigheden. De veelzijdige natuur zoals bossen, heide, zandverstuivingen, rivieren de Vecht en de Regge brengen mensen die van rust en natuur houden naar deze stad. Bezoek de landgoederen en de historische molens. Deze unieke Vechtdalstad gelegen in het hart van het Vechtdal is het startpunt voor elk uitstapje of verblijf.

De stad is een populaire toeristische trekpleister in het Vechtdal. De meeste toeristen komen naar de stad toe om heerlijk aan de Vecht te wandelen of gezellig iets te drinken op één van de terrassen in het historisch centrum of in de omgeving. Deze stad is dan ook de perfecte uitvalsbasis voor toeristen die meer van het Vechtdal willen zien. Je kunt hier namelijk de boot nemen naar Dalfsen. Het dorp Dalfsen ligt bijna tegen Ommen aan en de stad Zwolle is een kleine twintig minuten rijden. Gelukkig heeft Ommen zelf meer dan genoeg te bieden. Zo zijn er meerdere musea te vinden, het Nationaal Tinnen Figuren Museum, het Streekmuseum, het Vliegermuseum en het Landbouwmuseum. Er zijn ook ateliers die je kunt bezoeken.

Beleef de bourgondische cultuur op diverse locaties in deze unieke stad. Eten en drinken heeft een wezenlijk aandeel in de stad. Geniet van verschillende sferen en kom lekker eten en drinken in één van de lunchrooms, restaurants, eetcafés of cafés die in de binnenstad te vinden zin. Proef Ommen op je eigen manier!

De internationale keuken in Ommen is goed vertegenwoordigd. Staat fastfood op het menu dan hebben we daar ook de fijne adresjes voor. In de zomer staat Ommen bekend om haar heerlijke ijs. De sfeer van Ommen is gezellig genieten van eten en drinken op terrassen. Met een glaasje op het terras genieten van het weer en mensen kijken dat is een ontspanningsmoment voor velen. Voor een blik op het waterplezier op de Vecht kies dan voor een terras aan of nabij de Vecht.

In het centrum van Ommen, vind je winkels en horeca in mooie panden. De binnenstad straalt sfeer en gezelligheid uit, met leuke winkelstraten, waar je kunt snuffelen bij bekende ketens en bij winkels die je nergens anders vindt. Het knusse centrum van Ommen ligt aan de Vecht, waardoor er ook vele leuke activiteiten in en rondom het centrum te vinden.

Hotspots in Ommen