Nederland

Oisterwijk

Over ons Oisterwijk

In Oisterwijk vormen natuur en bourgondisch leven perfecte synergie. In de omgeving zijn volop mogelijkheden voor activiteiten. Zo kan er naar hartenlust gefietst of gewandeld worden in de schitterende bossen. Of neem een verfrissende duik in Nederlands grootste openluchtzwembad ‘Staalbergven’. Uiteraard mag een bezoek aan natuurgebied De Campina, de nabij gelegen brouwerij La Trappe of het pittoreske centrum met zijn vele terrassen niet ontbreken. Oisterwijk beschikt over een divers aantal horecazaken met allemaal hun eigen specialiteit. Geniet van de sfeervolle restaurants en grote terrassen aan De Lind. Het aanbod varieert, de kwaliteit staat vast.

In Oisterwijk en omgeving kun je fietsen door een uniek landschap. Oisterwijk ligt midden in Nationaal Landschap Het Groene Woud. Fietsen door de Oisterwijkse Bossen en Vennen (met 80 prachtige vennen), De Kampina, De Oude Hondsberg of het Moergestels Broek. Al fietsend leer je de prachtige natuur van Het Groene Woud kennen. Even pauzeren? Onderweg kom je genoeg knusse horecagelegenheden tegen. Geen fiets bij je? Dat is geen probleem. Het is zeker mogelijk een fiets te huren in Oisterwijk.

Oisterwijk en omgeving kun je ook prima te voet verkennen. Wandelend kun je genieten van de rust, de bijzondere natuur en al het moois dat Oisterwijk te bieden heeft. Start bijvoorbeeld met een wandeling bij een van de natuurpoorten in Oisterwijk of Moergestel. Met de cultuurhistorische stadswandeling in het gezellige centrum ontdek je veel historie van Oisterwijk. Vergeet ook vooral niet om even te pauzeren bij een van de gezellige café’s of restaurants.

Hotspots in Oisterwijk