Nederland

Nieuwerkerk aan den IJssel

Over ons Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel ligt onder de rook van wereldhavenstad Rotterdam. Maar ook dicht bij de bedrijvigheid van Capelle aan den IJssel en Gouda. Dichtbij de stad en toch midden in de rust van de polders, weilanden, de rivieren de IJssel en de Rotte.

Rotterdam is gemakkelijk te bereiken. Met de auto ben je via de A20 binnen 15 minuten in het centrum van Rotterdam. Het eindpunt van de metro, station Nesselande, ligt op 10 minuten lopen/2 minuten met de auto. Gratis parkeergelegenheid bij het station. Met de metro ben je in 25 minuten in het centrum van Rotterdam (station Beurs).

In Nieuwerkerk aan den IJssel zijn er tal van activiteiten. Bezoek wereldhavenstad Rotterdam, maak kaarsen en proef de kaas in Gouda, ga naar Den Haag en het strand van Scheveningen. Utrecht en ook Amsterdam zijn goed bereikbaar en leuk om te bezoeken.

Dichtbij in Nieuwerkerk aan den IJssel, het laagste punt, de historische molen en het recreatiegebied Hitland. Op 10 minuten wandelen ligt de Zevenhuizerplas en daaraan sluitend de Rotte en de Rottemeren met de molenviergang. Hier zijn tal van watersportmogelijkheden, zeker nu Zuidplas de nieuwe Willem Alexander roeibaan heeft. Vanuit Nieuwerkerk kun je een prachtige fietstocht maken naar de molens van Kinderdijk. Via het Hitland, kan je met het voet-/fietspontje over naar het Loetbos en kom je uit bij Kinderdijk.

Hotspots in Nieuwerkerk aan den IJssel