Duitsland

München (DE)

Over ons München (DE)

München is de derde stad van Duitsland en de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren. Bij veel buitenlandse toeristen is München vooral bekend vanwege het Oktoberfest. Dit volksfeest wordt ieder jaar vanaf eind september gehouden en trekt dan miljoenen toeristen naar München. Je hoeft echter niet te wachten op dit grootse feest om München te bezoeken. Ook gedurende de andere dagen is München zeker de moeite van het bezoeken waard. Zo telt München een groot aantal musea die de moeite waard zijn en is München een uitstekende stad om te winkelen.

Hoewel de Tweede Wereldoorlog München serieuze schade berokkend heeft, is daar nog maar weinig van terug te zien. Grote delen van de historische binnenstad zijn herbouwd naar hoe het er oorspronkelijk uitgezien heeft. Daardoor krijg je het gevoel dat je tussen historische gebouwen staat terwijl een groot deel van die bouwwerken nog geen eeuw oud is. Sommige gebouwen zoals het Neues Rathaus raakten slechts licht beschadigd tijdens de bombardementen.

München heeft door de ligging in Beieren een eigen cultuur waar het trots op is. Statistisch gezien doet de stad het ook goed op economisch vlak. In en rondom München is er een grote concentratie van zware industrie, waaronder het overbekende automerk BMW.

Hotspots in München (DE)