Duitsland

Mülheim an der Ruhr (DE)

Over ons Mülheim an der Ruhr (DE)

Als een groene oase ligt Mülheim an der Ruhr in het hart van het stedelijke Ruhrgebied, een van de bruisendste, leefbaarste en sympathiekste regio’s van Noordrijn-Westfalen. Met zijn 170.000 inwoners presenteert de stad aan de rivier zich als een grootsteedse, vriendelijke plaats die zich ook verbonden weet met de natuur!

Als een ‘blauwe draad’ loopt de Ruhr over een lengte van 14 kilometer door het stadsleven. Net zo karakteristiek voor de stad aan de rivier is het frisse groen, want meer dan de helft van de stad bestaat uit bos- en groengebieden.

Er zijn heel veel mogelijkheden om van het Ruhrdal te genieten en het van nabij te beleven: De plezierboten van de Weiße Flotte, die vertrekken vanaf de bekende Wasserbahnhof op de Schleuseninsel, zijn al jaren een begrip in de voormalige mijnstreek. In het seizoen, van april tot oktober, onderhoudt de Weiße Flotte niet alleen een lijndienst naar Essen-Kettwig, maar biedt ook prachtige tochten aan in de directe omgeving en daarbuiten. Een perfecte korte vakantie voor jong en oud!

Hotspots in Mülheim an der Ruhr (DE)