Oostenrijk

Mittersill (AT)

Over ons Mittersill (AT)

Mittersill is de hoofdstad van het Oberpinzgau en hoort bij de gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Salzburger Land, en maakt deel uit van het district Zell am See. Mittersill ligt in het kloppend hart van National Park Hohe Tauern. Het ligt op een hoogte van 789 m en heeft zo’n 5.500 inwoners. Het hele jaar door kan je hier genieten van al het moois dat Oostenrijk heeft te bieden.

In de zomer is Mittersill de ideale basis voor wandeltochten en in de winter is skigebied Skigrossraum Kitzbühel een ware sensatie. Het Pinzgau is tevens een paradijs voor fietsers en mountainbikers; maar ook paragliden en deltavliegen kan je hier ideaal beoefenen.

In het centrum vind je verschillende restaurants, handelszaken, een brandweerkazerne en een politiestation. In het voorjaar van 2014 is er ten oosten van de stad een nieuw winkelcentrum in gebruik genomen, waarin meerdere leuke winkeltjes terug te vinden zijn.

Mittersill is lang niet zo bekend als het populaire plaatsje Kitzbühel. Deze relatieve onbekendheid is zeker niet terecht want Mittersill heeft veel te bieden.

Hotspots in Mittersill (AT)