Tsjechië

Mcely (CZ)

Over ons Mcely (CZ)

Van harte welkom in de aantrekkelijke regio van Midden Bohemen, in de streek, die een brede ring vormt rond de stad Praag. Er wacht een geweldig territorium, dat een onuitputtelijke hoeveelheid van verschillende natuurpracht en culturele- en historische monumenten biedt. Bezoek en maak kennis met de oude steden, stadjes en dorpen, burchten, kastelen en vestingen, met museums, maar ook met de moderne attracties. Schep nieuwe kracht in de kuurbadplaatsen, ontspan je bij sport en spel, rust uit in de schilderachtige natuur.

De natuur van de Midden Boheemse regio is rijk en gevarieerd. Het gebied van het hart van Bohemen biedt alles wat je maar kan wensen. De uitgestrekte laagvlaktes langs de rivier Elbe – Polabí, de heuvels Středočeská Pahorkatina met uitlopers van het gebergte Českomoravské Vrchovina, de heuvels van Rakovnická Pahorkatina of Křivoklátská Vrchovina met het voorgebergte van Džbán, en dat alles loopt over in het zuiden in de kammen van het gebergte Brdy. Het gebied van Kokořín en het noordelijke gedeelte van het district Mladá Boleslav praalt met de typische bizarre zandsteenformaties. De rivieren Berounka, Litavka en Sázava, eveneens de Vltavy in het zuiden of de Jizera in het noorden slingeren zich vaak door diepe dalen, omzoomd door stroken van dichte bossen. Op vele plaatsen hebben zich nauwe cañons gevormd, die een onherhaalbare natuurscène vormen. Het landschapsbeeld wordt aangevuld door talrijke beken en kleine riviertjes.

De burchten, kastelen en vestingen maken een niet weg te denken beeld in Midden Bohemen. Je kan hier de majestueuze burchten van de Tsjechische koningen, de kleine en niet pompeuze nederzettingen van de landadel of de in de bossen verborgen of integendeel, uit strategisch oogpunt, hoog heersende burchtruïnes bewonderen.

De omgeving biedt in de winter en in de zomer bijna oneindige mogelijkheden voor allerlei soorten sporten. Maar het gebied biedt ook vele mogelijkheden tot ontspanning. De watersport is vooral langs de grootste waterstromen geconcentreerd. Veel bezocht wordt de omgeving van de stuwmeren Slapy, Kamýk en Orlík op de Moldau in het zuidelijke gedeelte van het district. Een paradijs voor watersport zijn de rivieren Berounka en Sázava. Het watertoerisme brengt onvergetelijke belevenissen, tot één macht verheven door de tovenarij van de bijna ongerepte natuur van steile hellingen met rotsen en dichte bossen langs deze waterwegen.

Hotspots in Mcely (CZ)