Tsjechië

Mariënbad (CZ)

Over ons Mariënbad (CZ)

Mariënbad is een relatief jong kuuroord, ontwikkeld aan het begin van de 19e eeuw in een vallei waar verschillende uitstekende helende beekjes uit de grond ontspringen. Hoewel de bewoners zich al in de jaren na 1200 bewust waren van de bronnen, gaf koning Ferdinand pas in 1528 de opdracht om deze bronnen te onderzoeken op zoutgehalte.

De stad Mariënbad, dat in de meest westelijke hoek van Tsjechië ligt, zal je op elk moment van het jaar verbazen. Het bied je niet alleen natuurlijke minerale bronnen, prachtige parken en gevarieerde architectuur, maar ook een breed scala aan (culturele) entertainmentprogramma’s en toegang tot vele sportieve activiteiten.

Perfect onderhouden parken, aantrekkelijke architectuur, een altijd aanwezige natuur, het brede aanbod aan activiteiten in de vrije tijd en een rijke en beroemde geschiedenis maken Mariënbad tot een van de meest populaire vakantiebestemmingen.

Mariënbad betekent prachtige kuurparken, romantische zuilengalerijen, charmante paviljoens, gezellige cafés en gezellige hotels. De stad is vergeven met verschillende helende minerale bronnen en herleeft in een unieke atmosfeer die elk jaar duizenden bezoekers aantrekt die de sfeer gaag opsnuiven. Het is een plek waar de geschiedenis elkaar ontmoet en waar een aangename vakantie alles betekent van spa-ontspanning tot actief deelnemen aan sport en wandelingen en uiteindelijk je dag ontspannen afsluiten.

Het maakt niet uit, of je naar Marienbad gaat voor een behandeling of op vakantie, je zal je zeker niet vervelen. Gedurende het hele jaar kan je kiezen uit een breed scala aan recreatieve activiteiten en culturele evenementen, omgeven door de prachtige natuur en de sfeer van het kuuroord.

Hotspots in Mariënbad (CZ)