Nederland

Mariahout

Over ons Mariahout

Mariahout is een dorp dat gelegen is in de provincie Noord-Brabant in de regio Peelland. Mariahout is het kleinste dorp binnen de gemeente Laarbeek. Het is een gezellig dorp. Vooral het openluchttheater en de Lourdesgrot zijn bekend. Verder vallen de kernen Aarle-Rixtel, Beek en Donk en Lieshout onder de gemeente Laarbeek.

Laarbeek staat bekend om zijn stilte, rust, gastvrijheid, kleinschaligheid, groen, ruimte authenticiteit, vitaliteit, nijverheid en bedrijvigheid en natuurlijk om zijn Brabantse cultuur.

De kracht van Laarbeek komt door de verscheidenheid. In de thema’s van de kernen klinkt het landelijke karakter door: ‘Tuindorp Beek en Donk’, ‘Klokkendorp Aarle-Rixtel’, ‘Molendorp Lieshout’, en ‘Grottendorp Mariahout’. Laarbeek is rijk aan cultuurhistorie: oude torens, molens, kloosters, kastelen, heemkamers, een bierbrouwerij en de oudste klokkengieterij ter wereld.

Met een kruising van twee kanalen, een passantenhaven, broekgebied, waterlopen, vennen en poelen en een kasteelgracht, is Laarbeek een echte watergemeente.

Hotspots in Mariahout