Duitsland

Marburg (DE)

Over ons Marburg (DE)

Marburg is gelegen aan de Lahn op de rechteroever van deze rivier. De stad is gebouwd in lagen tegen de Schlossberg aan. Het oude stadsdeel is terrasvormig op de hellingen van deze berg gebouwd. Dit levert steile, nauwe maar vooral knusse straatjes op. In de straatjes zie je veel oude bezienswaardige huizen en gebouwen uit de 16e en 17e eeuw. Ook aan de Marktplatz zijn fraaie panden gelegen. Het 16e -eeuwse Rathaus met renaissance gevel is hier een mooi voorbeeld van, in de gevel is een uurwerk gebouwd met een kraaiende haan.

Het residentieslot is prachtig, het is van de Marburger graven die er ooit gewoond hebben. Het slot gebouwd in de periode 13e-15e eeuw is hooggelegen op de Schlossberg en al van heel veer zichtbaar. Moet je je eens bedenken hoe groot! Als je het slot bezoekt moet je zeker even langs de kapel, de ridderzaal en diverse verzamelingen. Boven bij het slot word je beloond met een magnifiek uitzicht over de stad. Achter het slot, in het Schlosspark is een openluchttheater te vinden.

Een ander pronkstuk, zo niet het pronkstuk van Marburg is de monumentale Elizabethkirche, de op één na oudste gotische kerk van Duitsland. De kerk gebouwd (1235) in de vorm van een kruisvormige hallenkerk is met haar 80 meter hoge ranke torens beeldbepalend voor de stad en absoluut een bezoek waard. Eigenlijk is de gehele kerk zowel van binnen als buiten prachtig.

Hotspots in Marburg (DE)