België

Maasmechelen (BE)

Over ons Maasmechelen (BE)

Maasmechelen heeft een zeer rijk cultureel verleden. Niet alleen beschikken ze over de best bewaarde tuinwijk in België, maar ook vroegere heerschappijen hebben heel wat culturele erfenis achtergelaten. Het grootste deel van het natuurreservaat Nationaal Park Hoge Kempen is gelegen op het grondgebied van Maasmechelen. Het werd opgericht om het unieke van het plateau van Campine te beschermen. Plateau van Campine is een groot natuurgebied dichtbij Kempen. Van mijnwerkers tot Graven en Gravinnen, kom hun verhalen ontdekken in Maasmechelen en laat je verbazen!

Maasmechelen heeft ook Maasmechelen village, waar meer dan 100 luxe designer boetieks staan. Dit is ideaal voor een dagje shoppen. Voor het wandelen kunnen avontuurlijke bezoekers hun hart op halen in de altijd toegankelijke groene parels Nationaal Park Hoge Kempen en het RivierPark Maasvallei. Achter iedere heuvel en na elke meander liggen betoverende vergezichten die uitnodigen tot ontdekkingstochten. Als kandidaat werelderfgoed etaleert de Eisdense cité een mooi beeld van gardencity-architectuur.

Het uitgebreide fietsroutenetwerk Limburg brengt de actieve toerist op de mooiste plekjes van de provincie. Genummerd en duidelijk zichtbaar op de blauwe rechthoekige borden, leiden de fietspaden je via de vele knooppunten natuurlijk ook naar Maasmechelen. De toeristische dienst helpt je graag op weg met tal van actuele en thematische fietskaarten:de kaart van het Limburgse fietsroutenetwerk (incl. de voerstreek), of de grensoverschrijdende fietskaart waarbij je gratis met een veerpont even over de grens wipt.

Hotspots in Maasmechelen (BE)