Duitsland

Lütjenburg (DE)

Over ons Lütjenburg (DE)

De zee en het witte strand maken deel uit van het landschap rondom de vriendelijke stad Lütjenburg. De meer dan 800 jaar oude stad is een rustige, idyllische plek, waar je helemaal tot rust komt. Je beleeft een ontspannen vakantie aan de Baltische kust en in het schilderachtige gevarieerde Holstein-Zwitserland.

Een prachtig landschap in de ongerepte natuur biedt zichzelf aan het oog van de toeschouwer. Rustige landweggetjes, vaak bekleed met Knicks en oude eikenbomen, evenals brede, lichte bossen nodigen uit tot fietsen en lange wandelingen. Het bijzondere ornament van de stad is het barokke stadhuis uit 1790 en het traditionele ververijhuis (1576) met meer dan 400 jaar oud, het oudste woongebouw in de stad Lütjenburg.

Winkelen hier is leuk omdat de winkeliers nog uitgebreid de tijd nemen voor hun klanten. Vriendelijke cafés en restaurants nodigen je uit om te blijven hangen. Oude geplaveide straten leiden van de bovenste naar de onderste stad of naar de marktplaats, het hart van de stad, met zijn rode bakstenen herenhuizen en de machtige toren van de laatgotische Michaeliskerk. De Bismarck-toren op de Vogelberg is een van de mooiste uitzichtpunten over het heuvelachtige landschap van Oost-Holstein.

Met een goede zichtbaarheid kun je vanuit Lütjenburg naar de Deense eilanden kijken. Verken de beschermde morenen op Hessenstein. Tal van planten en dieren hebben hun habitat in het pittoreske gebied bedekt met vochtige en steile hellingen. Ontdek de historische stad met een romantisch uitje. Boetiekjes, kleine winkels en de wekelijkse markt met kleurrijke groente- en bloemenstalletjes en het rijke visaanbod laten je hart sneller kloppen.

Hotspots in Lütjenburg (DE)