Nederland

Lunteren

Over ons Lunteren

Lunteren ligt precies tussen Ede en Barneveld, aan de rand van het grootste en nationale park De Veluwe met het wereldbefaamde museum Kröller-Muller. Dit dorp is tevens het geografische middelpunt van Nederland. Aan de noord- en westzijde van Lunteren ligt het agrarische gebied De Gelderse Vallei, waarin De Lunterse Beek voor de afwaterfunctie zorgt.

Aan de oostelijke zijde  ligt het Luntersche Buurtbosch. Het gebied is maar liefst 135 hectare groot en een prachtige omgeving om te wandel en mountainbiken. Regelmatig doorkruisen ook paarden dit bos.

De Pinetum, lokaal bekend als de ‘Kachelhei’. Een heuvelachtig stuk grond met kuilen, omdat de plaatselijke bevolking hier grind won. In 1934 werden de eerste bomen in het Pinetum gepland. Het is een prachtige omgeving om deze verschillende coniferen te bekijken op hun zeer uiteenlopende vormen en kleuren.

De centrale ligging, de prachtige natuur, tal van musea, prachtige monumenten en leuke trekpleisters voor kinderen in de regio zijn de redenen waarom Lunteren veel toerisme trekt gedurende het seizoen.

Hotspots in Lunteren