België

Luik (BE)

Over ons Luik (BE)

Luik ligt in het noordoostelijke deel van België op slechts een paar kilometer van de Nederlandse grens. De stad ligt in de gelijknamige provincie in Wallonië en staat bekend als de stad met de vier namen. Spreken wij in Nederland over Luik, zo speken de Fransen over Liége, de Duitsers over Lüttich en de inwoners van de stad over Lïdje. De officiële bijnaam van deze stad is ‘Vurige Stede’. Deze naam heeft de stad te danken aan een roman van Henri Carton de Wiart.

Het historisch centrum van de stad staat met prachtige musea, talloze bezienswaardigheden en gezellige pleinen. Daarnaast zijn er nog een hoop lekkernijen die hun oorsprong vinden in deze bijzondere stad aan de Maas.

Luik staat niet echt bekend als een populaire winkelstad. Toch zijn er in de stad tal van leuke winkels te vinden waar je kunt shoppen. In de wijk ‘La Cárre’ vind je de meeste winkels. Naast de leuke locale winkeltjes vind je er tevens vestigingen van de grote merken. Veel van de grote merken hebben hun winkel in één van de overdekte winkelcentra van Luik. Het populairste winkelcentrum is Galeries St. Lambert dit winkelcentrum ligt aan de Place Saint Lambert, hier vind je verdeeld over verschillende etages meerdere grote winkelketens. Het andere grote winkelcentrum  is Médiacité die zich bevindt aan de andere zijde van de Maas in de buurt van het RTBF gebouw. In dit winkelcentrum zijn meer dan honderdtwintig verschillende winkels te vinden.

Elke zondagmorgen staat er aan de oevers van de Maas een vijf kilometer lange markt genaamd ‘La Batte’. Deze markt is één van de grote publiekstrekkers van de stad Luik en is te vinden op de Quai de Maestricht.

Als je hier echter doorheen kan kijken dan kom je erachter dat er Luik veel verborgen parels liggen. Laat je tijdens een bezoek aan Luik niet te veel leiden door je eerste indruk maar probeer met open ogen de stad te ontdekken.

Hotspots in Luik (BE)