Duitsland

Lingen (DE)

Over ons Lingen (DE)

Lingen is de grootste stad in het Emsland. De stad ligt ingebed in het prachtige rivieerlandschap van de Ems. Uitgestrekte bosgebieden zoals het Biener Busch of het Lingener Wald bereik je binnen enkele minuten. De stadsdelen en stadsrand worden omgeven door velden wijden.

Lingen is een voetganger- en fietsvriendelijke stad. De binnenstad is op een bijzonder manier op de behoeften van voetgangers en fietsers afgestemd. Je kunt je veilig buiten de promenade langs de stadsgrachten begeven om bezienswaardigheden te verkennen.

De mogelijkheden om je vrije tijd in de natuur door te brengen zijn bijna onbegrensd. Talrijke fietspaden leiden naar het hart van het cultuurlandschap van het Emsland. Groene weiden, gele korenvelden, het zachte rood van de heide in de “Wachendorfer Wacholderhain” – dat alles verbonden door het blauwe lint van de Ems: een schilderachtig decor voor wandelaars, fietsers, ruiters en ook voor kanovaarders, die vanaf het water van het landschap willen genieten.

Lingen heeft degenen die zich actief willen ontspannen echter nog veel meer te bieden: het recreatiebad “Linus Lingen” bijvoorbeeld, of het “Klettercamp” (klimkamp), de golfbaan met zijn 18 holes in de Emsauen, talrijke sportcomplexen of fitnesscentra.

Maar ook het culturele leven in Lingen bloeit en bruist. Muziek, theater, schilder- en beeldende kunst: zijn in bijna geen andere stad zo groot als Lingen, bijna nergens bevindt zich een zo uitgebreid cultuuraanbod als hier.

Het stadsbeeld van Lingen wordt niet alleen door het culturele leven bepaald, maar ook door de Kivelinge: elke drie jaar staat het pingsterfeest in Lingen geheel in het teken van de middeleeuwen, wanneer de ongehuwde burgerzonen – net als meer dan 600 jaar eerder – het “Historische Spektakulum” vieren. Het recht daarop werd hun ooit verleend voor hun moed bij de verdediging van Lingen – nu is het feest een geschenk van de Kivelinge aan de inwonders van de stad en aan de vele gasten uit de omgeving.

Hotspots in Lingen (DE)