Oostenrijk

Leogang (AT)

Over ons Leogang (AT)

Leogang is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Salzburger Land, en hoort bij het district Zell am See.

In de winter maakt Leogang onderdeel uit van het populaire skigebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Dit skigebied omvat meer dan 270 kilometer piste. Leogang is direct verbonden met dat skigebied en heeft er sinds 2014 een nieuw dalstation bij gekregen. Desondanks de grote skigebieden om Leogang heen heeft deze plaats toch een geheel ander karakter dan de bekende buurdorpen. Leogang heeft een authentieke uitstraling en van een après-ski cultuur is geen sprake. Leogang ligt pal onder de imposante Leoganger Steinberge, één dal noordelijk van het Glemmtal. Leogang is een beetje het stiefkind van Saalbach en Hinterglemm, maar het heeft zeker zijn voordelen. Het dorp heeft ongeveer evenveel inwoners als gastenbedden en daardoor is er weinig toeristische poespas.

In de zomer valt er in Leogang net zoveel te beleven als in de winter. Wandelen, fietsen, zwemmen, de regio biedt tal van mogelijkheden. Ook kinderen voelen zich rond Leogang zeer thuis.

Wandelaars, fietsers en mountainbikers zijn hier ook aan het goede adres. Er is 400 kilometer aan wandel- en fietspaden uitgezet. Daarnaast heeft Leogang het grootste bikepark van Europa, Bikepark Leogang, ligt vlakbij het dorp en biedt de nodige uitdaging. Wie op zoek is naar minder avontuur kan uitwijken naar het Erlebnisbad of de Ritzensee bij Saalfelden. Geniet van de zon, maak een tochtje over het meer per waterfiets of neem een verfrissende duik. Leogang is een dorp waar ieder type vakantievierder zich zomers vermaakt.

Hotspots in Leogang (AT)