Nederland

Leiden

Over ons Leiden

In Leiden kun je veel ontdekken en zien. De stad heeft een rijke historie, vele musea, theaters en een gezellige binnenstad. Niemand zal zich hier vervelen. Om deze stad echt te leren kennen, moet je eigenlijk langer dan één dagje blijven.

Deze stad heeft een keur aan gezellige en comfortabele hotels en telt honderden restaurants, eetcafés en kroegjes. Alle denkbare keukens zijn vertegenwoordigd en in iedere prijsklasse is er wat te vinden.

Ook heeft deze stad fantastische musea. Meesterwerken van Rembrandt en Lievens, dinosaurusskeletten, Wajangpoppen uit Indonesië, de medische geschiedenis van aderlating tot borstprothese, een Egyptische tempel, schatten uit Japan, alles over het Leids Ontzet of een ontdekkingsreis door het menselijk lichaam. Dit is allemaal te ontdekken in de Leidse musea.

Daarnaast heeft Leiden nog één duidelijk kenmerk wat gelijk opvalt: het water. Na Amsterdam heeft deze stad het meeste water binnen haar poorten stromen. Door de ligging aan de rand van het Hollandse Plassengebied voeren verschillende doorvaar routes voor plezier- en tourvaart door Leiden en de omgeving. Een rondvaart over de Leidse grachten laat je de stad van een hele andere kant beleven.

Hotspots in Leiden