Nederland

Leerdam

Over ons Leerdam

Leerdam is de Glasstad van Nederland. Het is zeker een leuke gemeente om te verblijven, de mix van cultuur, natuur en historie staan garant voor activiteiten voor iedereen.

In de glasblazerij aan de Zuidwal in de binnenstad worden handmatig prachtige objecten gemaakt. Als je meer wilt zien over de productie van glas, glasobjecten of de historie van glas, dan zijn de glasblazerij, het Nationaal glasmuseum en de glasfabriek zeker leuk om te bezoeken.

Het glas loopt als een rode draad door de binnenstad van Leerdam, op verschillende punten in de binnenstad staan en hangen glasobjecten. In de galeries worden (hangemaakte) glazen objecten verkocht. De combinatie van de glascultuur en het prettige winkelgebied maken de binnenstad uniek.

Naast alles rondom glas biedt Leerdam nog meer op het gebied van kunst en cultuur. Zo is er sinds 2012 een uniek Bridgemuseum en kom je te voet of met de fiets talloze historische bouwwerken tegen, zoals het Hofje van Mevrouw van Aerden en de stadsmuur, die veel vertelt over het verleden van de stad.

Hotspots in Leerdam