Nederland

Laren

Over ons Laren

In Laren ervaar je wat echt genieten is. Dit plaatsje is echt authentiek en heeft nog veel elementen van vroeger. Het authentieke Gooi vind je in Laren, het oudste dorp van regio ’t Gooi. Het dorp wordt omringd door afwisselende natuur met veel groen, heide en bossen, van zandduinen tot heidevelden, van oude engen en akkers tot bossen.

Je kunt er veel beleven op cultureel gebied. In het Singer theater en in het intieme theater van het Brinkhuis zijn jaarlijks tientallen toneelstukken, concerten, recitals, films en lezingen te horen en te zien.

Laren heeft een lange traditie als kunstenaarsdorp. Dit is goed te zien aan de tientallen ateliers die vaak nog steeds in gebruik zijn. In deze ateliers is kunst van wereldklasse ontstaan. Tijdens de jaarlijkse georganiseerde atelierroute kun je deze kunst bewonderen. Veel van deze kunst is ook te bewonderen in het Singer Museum, dat met zijn speciale tentoonstellingen landelijk beroemd is.

Je kunt je bezoek aan het museum perfect combineren met een lunch of diner in één van de twaalf gezellige restaurants in het Larense centrum. Het Larense centrum is een gezellige plek met winkels, terrasjes en restaurants. Laren heeft een Gooische sfeer, wat betekent dat er veel luxe boetiekjes en winkels zijn.

Hotspots in Laren