België

Kortrijk (BE)

Over ons Kortrijk (BE)

Kortrijk is een stad gelegen in de provincie West-Vlaanderen. Wie via Lille richting Parijs of verder reist, die zal Kortrijk als laatste stad passeren voordat de Belgisch-Franse grens bereikt wordt. De Franse benaming voor Kortrijk is Courtrai. Omdat Kortrijk in het Nederlandstalige deel van België ligt (Vlaanderen), wordt de naam Kortrijk het meeste gebruikt. Kortrijk is één van de oudste steden van België.

Kortrijk is een aangename compacte stad waar nog veel van de historie terug te vinden is. Verspreid door de stad tref je verschillende bouwwerken aan die uit de middeleeuwse periode stammen. Daarnaast is Kortrijk bovenal ook een stad waar je lekker kunt winkelen, heerlijk kunt tafelen en waar duidelijk het goede leven overheerst.

Kortrijk heeft dankzij de lange geschiedenis een aantal historische bezienswaardigheden. Daarnaast kent de stad ook een aantal moderne hotspots die het de moeite waard maken om een dagje naar Kortrijk te gaan.

Centraal in Kortrijk ligt de Grote Markt. Dit grotendeels autovrije plein is ongelijkmatig gevormd. Aan de Grote Markt vind je vrij veel horecagelegenheden met terrassen, zodat het vooral in het zomerseizoen prima vertoeven is aan dit centraal in Kortrijk gelegen plein. Aan de Grote Markt staat het laatgotische Stadhuis. Centraal op de Grote Markt staat het belfort van Kortrijk. Deze toren is het enige overblijfsel van de uit 1411 stammende Lakenhalle. Het belfort staat samen met de andere belforten in België en Frankrijk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Voor een stad van dit formaat is Kortrijk een perfecte winkelstad. Centraal in het winkelhart staat ‘K in Kortrijk’, een modern overdekt winkelcentrum die helemaal voldoet aan de behoeftes van het hedendaagse winkelpubliek. Het winkelcentrum bestaat niet alleen uit filialen van grotere ketens, ook kleinere boetieks hebben hun plekje gevonden in “K van Kortrijk’. De belangrijkste winkelstraten van Kortrijk zijn de Lange Steenstraat en de Korte Steenstraat. De Lange Steenstraat is één van de oudste winkelstraten van België.

Hotspots in Kortrijk (BE)