Denemarken

Kopenhagen (DK)

Over ons Kopenhagen (DK)

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en ligt in het oosten van het land in de regio Seeland (Sjælland). Met ongeveer een half miljoen inwoners woont ongeveer een tiende deel van alle Denen in de hoofdstad. Kopenhagen is dan ook het economische middelpunt van Denemarken.

Wie Kopenhagen bezoekt zal het vooral opvallen dat voor een relatief grote stad (te vergelijken met Den Haag of Rotterdam) de stad niet zo druk en chaotisch is als je zou verwachten. De sfeer is overwegend vrij relaxed, soms bijna dorps. De charme van Kopenhagen zit hem vooral in de mensen en de combinatie van mooie straten met een mengelmoes van oude vakwerkhuizen, statige winkelpanden, prachtige oude gebouwen en moderne architectuur. De parken en het water maken de stad af.

Kopenhagen telt een uitgestrekt winkelgebied dat grotendeels autovrij is en waar je zowel winkels van internationale allure ziet (Louis Vuitton, Gucci, Prada) als winkels die je alleen maar in Kopenhagen of Denemarken ziet. Modeliefhebbers komen in Kopenhagen helemaal aan hun trekken, want Denemarken begint een steeds belangrijkere positie binnen de internationale fashionscene in te nemen. Dat heeft uiteraard haar weerspiegeling op het mode-aanbod in hoofdstad Denemarken. De grote winkelstraten zijn Strøget, Østergade, Købmagergade, Grønnegade en Kronprinsengade.

De veelzijdige stad Kopenhagen biedt voor ieder wat wils: kronkelende straatjes in de oude binnenstad, prachtige koninklijke paleizen, architectonische hoogstandjes en leuke familie-attracties. Spring op de fiets of maak een heerlijke wandeling door de stad!

Hotspots in Kopenhagen (DK)