Nederland

Kaatsheuvel

Over ons Kaatsheuvel

Kaatsheuvel is een dorp in Noord-Bradant in de gemeente Loon op Zand.
De gemeente herbergt grote trekkers zoals de Efteling, Experience Island, Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, de Keukenboulevard en iconen als bijvoorbeeld Het Witte Kasteel. Maar ook vele kleinere recreatiebedrijven zoals een speelboerderij, een oesterzwammenkwekerij, diverse maneges, horecagelegenheden, hotels, B&B’s, mini-campings en groepsaccommodaties en kennen een actief verenigingsleven.
Zo zijn er in alle drie de kernen sportaccommodaties en sportverenigingen.

Kaatsheuvel kent ook enkele fraaie rijksmonumenten zoals de St. Janskerk, de St. Jozefkerk, de kerk van de Martelaren van Gorcum, molen de Couwenberg en de molen aan de Zuidhollandsedijk.
In Loon op Zand ligt het rijksmonument Het Witte Kasteel en de kerk St. Jans onthoofding.

Binnen de gemeente zijn er afwisselende landschappen, zoals de Loonse en Drunense Duinen dat ook wel de ‘Brabantse Sahara’ wordt genoemd waar je kan wandelen, fietsen op paard kan gaan door de grote stuifzandgebied. Ook kun je Landgoed Huis ter Heide bezoeken, het coulisselandschap met bosjes, vennen en houtwallen en open agrarische gebieden.

Kaatsheuvel staat vooral bekend om de Efteling die al meer dan 60 jaar één van de mooiste attractieparken van Europa is.Begonnen als sprookjesbos heeft het zich jaar na jaar verder uitgebreid en is het inmiddels uitgegroeid tot een trekpleister van wereldformaat. Het unieke concept en de creatieve en zeer gedetailleerde uitwerking daarvan heeft Efteling in 2004 de THEA Classic Award van de IAAPA opgeleverd. Ook geroemd wordt de prachtig aangelegde en verzorgde ‘groene’ entourage van het park. Ook meer recente attracties als de Baron en het Loonsche Land zijn omringd door groen uit Sint- Oedenrode. Beleef betoverende momenten. Voor de kleinsten onder ons, de hele familie of echte waaghalzen.
Alles is mogelijk in onze wereld vol wonderen. Ervaar de magie waarmee sprookjes en attracties tot leven komen: een spektakel van water, licht en vuur.

Hotspots in Kaatsheuvel