Spanje

Ibiza (ES)

Over ons Ibiza (ES)

Alles op Ibiza staat in het teken van vakantie vieren. Het eiland staat vooral bekend om zijn goede feestjes. Maar het eiland kent meerdere kanten dan alleen goede feestjes en chique strandtenten waar je je helemaal uit kunt leven. In plaats van losgaan kan je ook de natuur in en van je rust genieten. Dat kan in het noorden van ’t eiland, waar de steden San Carlos, San Juan en San Miguel liggen. Het ontdekken van ongelooflijke landschappen per boot of luchtballon, met prachtig uitzicht op het eiland tot spannende adrenaline sporten.

Het meest voor de hand liggende zijn de vele stranden op Ibiza. Sommige zijn toegankelijk zonder boot, anderen zijn moeilijk te vinden, maar dit is een eiland dus er zijn meer dan genoeg verlaten strandjes te vinden. Doe je best en je hebt een strand voor jou alleen.

Voor de wandelaars zijn er mooie wandelingen en trektochten. Velen volgen de kustlijn of gaan door de bergen met spectaculair uitzichten.

Ook voor watersportliefhebbers heeft Ibiza natuurlijk meer dan genoeg te bieden. Er zijn talloze verhuurbedrijven van surfplanken, zeilboten, kano’s en waterfietsen. Snorkellaars en duikliefhebbers kunnen terecht in één van de duikscholen waar je een duikuitrusting kunt huren, met een groep gaat duiken of duikles wilt nemen. Of ga jij Ibiza verkennen op een scooter, quad, fiets of een mountainbike. . In de bergen zijn meerdere trails te vinden voor mountainbikers met fraaie uitzichten en uitdagende afdalingen.

In San Carlos vermaak je je prima op de hippiemarkt Las Dalias. Je kan er zelfs blijven hangen voor concerten of vette party’s! Daarna kan je rustig genieten op het strand van San Vincente. Voor de vetste feesten moet je naar het zuiden, daar ligt Eivissa, ook wel bekend als Ibiza-stad.

Stranden, clubs, hippiemarkten, winkelstraten, heerlijke restaurants, fantastische hotels, authentieke plaatsjes en een groot aantal bezienswaardigheden zoals het oude centrum van Ibiza-Stad. In Ibiza hoef je je niet te vervelen.

Hotspots in Ibiza (ES)