Duitsland

Husum (DE)

Over ons Husum (DE)

Husum, de Kreisstadt van het Kreis Noord-Friesland is de charmante Duitse havenstad aan de Noordzee en heeft haar gasten veel te bieden:
een oude binnenstad met nauwe straatjes en sfeervolle steegjes, eerbiedwaardige huizen met oude hoge façades en aantrekkelijke winkelmogelijkheden.
Laat je betoveren door de maritieme flair en geniet aan de haven van verse vis, die dagelijks door kotters wordt aangevoerd.
Husum is uitermate geschikt voor een ontspannende korte vakantie, een weekend of langer verblijf. In Husum is bijna alles te vinden: treinstation, musea, stadsbibliotheek, bioscoop, Theodor Storm House of het zwembad met de prachtige sauna en spa.
Ten noordoosten van Husum ligt het kamp Husum-Schwesing die tijdens de Tweede Wereldoorlog een buitenkamp van het concentratiekamp Neuengamme was.

Het is 35 km naar de stad Schleswig an der Schlei. In 45 minuten ben je in Denemarken, of in de steden Flensburg of Tønder.
Het eiland Sylt is met de trein in een uur te bereiken vanuit Husum. Op Sylt, een van de Duitse Waddeneilanden, kun je niet alleen naar poolganzen turen, op de dijken fietsen en uitwaaien op het strand. Ook kun je er ook verbazend lekker eten.

Husum ligt ongeveer 80 kilometer ten westen van Kiel. Een bezoek brengen aan deze havenstad is varen op de rondvaartboot door de havens, het bezoeken van een scheeps-werf of vissen kijken in het Aquarium. Natuurlijk is er in de stad ook het een en ander te bezichtigen. Let vooral op de vaak originele combinaties van moderne en oudere architectuur. Kiel heeft een markt met mooie oude gebouwen en een stadhuis waarvan de toren te beklimmen is. Maar misschien wel het leukste: op de Alte Markt is de Kieler Brauerei met niet alleen keuze uit diverse soorten bier van het huismerk, maar ook een heerlijke kaart met stevig, traditioneel Duits eten.

Husum ligt op ongeveer een uur rijafstand van Hamburg, bereikbaar per trein, bus, boot en vliegtuig. Met een stedentrip naar Hamburg ben je er lekker even helemaal tussenuit. Of je de stad nu bezoekt om te shoppen, tot rust te komen, of juist om zo veel mogelijk cultuur te zien en bezienswaardigheden te bekijken, je zult je altijd prima vermaken in deze levendige stad. In de binnenstad van Hamburg vind je vele historische gebouwen, zoals de St. Michaeliskerk en het Stadshuis en kun je genieten van de natuur aan de Alstermeren. Maar er is meer te zien dan alleen het centrum van de stad. In de wijk St. Pauli vind je het interessante Museum voor de Hamburgse Geschiedenis met de grootste stadshistorische collectie van Duitsland en je kunt naar de populaire vismarkt gaan op zondagochtend. De wijk St. George biedt enkele van de belangrijkste musea de stad, het Museum für Kunst und Gewerbe en de Hamburger Kunsthalle. Ook in het havengebied is genoeg te zien, zoals Speicherstadt, het grootste pakhuizencomplex ter wereld.

Hotspots in Husum (DE)