Duitsland

Hüde (DE)

Over ons Hüde (DE)

Je bereikt Hüde vanaf Enschede binnen een uur. De omgeving van dit rustige plaatsje brengt je meteen in een vakantiesfeer. Het landschap is groen en weide en je kunt er veel mooie vakwerkgebouwen vinden.

Het plaatsje grenst ook aan het Dümmermeer. dit meer is 13,5 km² groot en ligt ongeveer 10 km ten oosten van de plaats Damme en is onderdeel van het 500 km² grote Natuurpark Dümmer. In een uurtje ben je in Münster of Bremen. Osnabrück is in drie kwartier te bereiken. Hannover en Hamelen zijn 1,5 uur rijden.

De diversiteit van het meer van Dümmer is moeilijk te verslaan. De vele wandel- en fietspaden met talrijke uitkijktorens geven je een prachtig overzicht van de natuur op de Dümmer. In het speciaal beschermde natuurgebied heb je ook de mogelijkheid om zeldzame dierenpopulaties te ontdekken. Sportliefhebbers kunnen ook hun hart op halen. Van zeilen en surfen tot vissen, het Dümmermeer biedt tal van sportieve activiteiten. Zelfs in de winter gaat het hart van een atleet sneller kloppen. Schaatsen, ijshockeyen of zelfs ijszeilen maken je verblijf zowel ontspannend als bewogen.

Hotspots in Hüde (DE)