Nederland

Hengelo

Over ons Hengelo

Verras jezelf en maak kennis met het veelzijdige karakter van Hengelo. Deze plaats heeft naast een gevarieerd uitgaansaanbod van restaurants, cafés en discotheken, een uitgebreid aanbod aan grote en kleinere evenementen.

Hierdoor is de Hengelose cultuur constant in beweging. De bibliotheek zit in een prachtig pand onder de naam Beursplein, de Hasseler Es heeft het multifunctionele Kulturhus. En vlak achter het station is Poppodium Metropool verrezen en het Twents Techniekmuseum HEIM heeft zijn onderkomen in de voormalige Wilhelminaschool.

Ben je op zoek naar een uniek stukje cultuur of kom je gezellig shoppen? Ben je op zoek naar een uniek stukje cultuur of kom je gezellig shoppen? Het stadscentrum van Hengelo biedt elke winkelliefhebber ruime keus. De bekende landelijke ketens hebben hun filialen in de stad. Daarnaast zijn er de typisch Hengelose zaakjes, waar je natuurlijk even een kijkje moet nemen. Hierna kan je heerlijk neerploffen op een van de vele terrassen voor een lekkere lunch of koffie met Twentse krentenwegge.

Hotspots in Hengelo