Nederland

Helmond

Over ons Helmond

Helmond is een bloeiende stad middenin het groen met mooie architectuur, een prachtig kasteel, leuke winkels, kunst op straat en heerlijke terrasjes aan het water.

Het centrum van Helmond staat bekend om zijn markante kasteel, mooie tentoonstellingen, bijzondere monumenten en architectuur. Er is veel kunst op straat en er zijn een tal aan gezellige terrasjes op de Markt of aan het water waar u heerlijk kunt genieten van de omgeving.

Helmond kent een verrassend aanbod aan winkels. Naast de bekende winkelketens, zorgen juist de vele ambachtelijke winkels en zelfstandige ondernemers ervoor dat persoonlijke aandacht en Brabantse gezelligheid weer centraal staan. Specialisten op het gebied van o.a. mode, schoenen, parfumerie en lifestyle staan voor uw klaar met een vakkundig advies. Speciaalzaken op het gebied van fruit, groente, delicatessen en de keurslager laten uw proeven en genieten van hun passie en ambacht.

Natuurlijk kun je ook genieten van pure en eerlijke maaltijden bij een van de gezellige horecagelegenheden. Overdekt winkelen kun je in de Elzaspassage. Combineer een dagje winkelen in Helmond vooral met gezellig uitgaan of met het grote culturele aanbod dat het centrum biedt.

Met een wandeling door het centrum van Helmond kom je in aanraking met verrassende elementen zoals de prachtige beeldenroute en de eeuwenoude Lambertuskerk. Zo kun je bijvoorbeeld na een bezoek aan de Lambertuskerk, die bekend staat om zijn beroemde Robustelly orgel, genieten van het pittoreske Lambertushof. Een uniek pleintje achter de kerk waar artistieke evenementen plaatsvinden en leuke winkeltjes te vinden zijn.

Liever naar het theater of de bioscoop? Ook hiervoor ben je in Helmond centrum aan het juiste adres. Bezoek het vernieuwde Theater Speelhuis, gevestigd in de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar je de keuze hebt uit een zeer gevarieerd aanbod aan voorstellingen. Voor een goede film kun je terecht in de Pathé bioscoop of in een van de filmzalen van de Cacaofabriek.

Hotspots in Helmond